Fantastisch

EvelineHeijnen EvelineHeijnen
10 mrt 2024

Ik heb getwijfeld of ik het boek uit wilde lezen. De boeken van Wendy Brokers zijn stuk voor stuk verhalen die je namelijk niet uit wilt lezen. Zo ook nu: ik wilde blijven hangen in de werelden van Tijn en Anne, meegenieten van hun vlijmscherpe dialogen, stilletjes gniffelen om de tenenkrommende uitspraken van Tijn, alles.

Als ik ooit nog eens een ouderwets vriendenboekje in mijn handen gedrukt krijg, dan weet ik nu wat ik moet schrijven achter ‘Later word ik…’ Want als ik later groot ben, wil ik Wendy Brokers worden. Ik sta er iedere keer versteld van hoe ze me met de verhalen weet te raken. Originele verhaallijnen, oude personages op een mooie manier verweven in het nieuwste boek en in dit geval al genoeg bommetjes gedropt om heel graag het verhaal van Daan te willen lezen.

Absoluut een extra ster waard: Wendy heeft óf héél veel verstand van uiteenlopende zaken (van koffiemachines tot nesten van bepaalde vogelsoorten) óf doet bizar veel research voor het schrijven. Complimenten, Wendy, hoe je lezers met een boek niet alleen weet te entertainen, maar ook nog wat kennis bijbrengt.

Meer recensies van EvelineHeijnen