De groeispurt van een wolfje
De staccato gedachten waren voor mij even wennen, maar hielpen in combinatie met de mooie schetsen van wolfje Joshua het verhaal over zijn sterke geit te vertellen.
Joshua mist wanhopig het vertrouwde contact met zijn beste vriendin Zivan. Zij wordt uitgehuwelijkt aan haar neef in Irak, radiostilte. Zijn klasgenoot Sergio, king of the jungle, komt erachter dat Joshua tekent, en zoekt hierover onverwachte toenadering.
Joshua voelt machteloosheid en onbegrip, er zijn spaarzame updates van Zivans tante, en Joshua ontwikkelt een nieuwe vriendschap. Ook leert hij achter de stoere buitenkant kijken van Sergio en diens crony Dylan, die een inkijkje geeft in hun persoonlijke levens: vaders zijn eikels. Dit relativeert. De vriendschap verdiept zich.
Zivan blijft buiten bereik, maar de nieuwe vriendschap helpt Joshua een afscheid te tekenen: hij zet zijn talent in om te communiceren waar hij naartoe gegroeid is.
Een verhaal over verlies, persoonlijke vooruitgang door vriendschap, en wat het oplevert om verder te kijken dan gedrag.