Het innemende verhaal van Anne Frank in de vorm van een graphic novel

fehouttekiet 12 februari 2026
Ik heb Het Achterhuis gelezen nadat ik in Amsterdam het Anne Frank huis bezocht had. Maar ondertussen is dat al een paar jaar geleden en daardoor leek het mij interessant om het ook eens in deze vorm te leren kennen.

Het Leven Van Anne Frank is gebaseerd op haar dagboek en er zijn originele stukken gekopieerd maar er wordt ook extra informatie toegevoegd om meer context te geven. Hierdoor is het makkelijk te begrijpen en weet je doorheen het boek in welke periode van de oorlog ze zich bevinden.

De tekeningen geven een duidelijke sfeer weer en zijn een meerwaarde om ook op een beeldende manier betrokken te worden in het verhaal. Het is duidelijk wat de maker wilt vertellen maar hij doet dit niet op een choquerende manier en gebruikt eerder zachte kleuren en aanwijzende tekeningen.

Het is interessant om op deze manier het verhaal te leren kennen en ik zou het aanraden aan mensen die minder graag boeken lezen maar zelf lees ik liever de originele versie van Het Achterhuis omdat dit voor mij meer emotionele waarde heeft.

Hoe ver ga jij voor het huis van je dromen? Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.