Eerste deel in nieuwe serie

Fleur 09 mei 2025
In deze nieuwe serie van Carry Slee volgen we een flink aantal jongeren, waarvan een groot deel in hetzelfde wooncomplex woont.
Door de grote hoeveelheid aan personages en verhaallijnen is het soms moeilijk om alles te kunnen volgen, maar is het ook nooit saai. Het leest net alsof je naar een tv-serie kijkt.
Elk personage heeft zo zijn of haar eigen problemen: online bedreigingen, jaloers op je zus die meer aandacht krijg je van je ouders, eerste verliefdheid, in aanraking komen met drugs, gescheiden ouders. Thema's waar de doelgroep zich in zal herkennen.
Ook in het taalgebruik van de personages heeft Carry Slee rekening gehouden met de doelgroep. Net als het vlotte tempo waarmee de gebeurtenissen zich afspelen en de toegankelijke schrijfstijl.
Het spannende einde belooft wat voor deel twee.

Noorderlicht is een fijn jeugdboek in een nieuwe serie van populaire jeugdboekenschrijver.

Meer recensies van Fleur