Amalia

Frans 25 november 2021
Van het boek Amalia (slechts 112 blz.) zijn in een week tijd al 50.000 exemplaren verkocht en staat hiermee op nr. 1 van de bestsellerslijst.
De Breij ontmoette Amalia afgelopen zomer meermaals en schreef hier een boek over. Zij deed dit ter gelegenheid van de achttiende verjaardag van de prinses, op 7 december. Het boek is bedoeld om de lezers te laten kennismaken met de beoogd troonopvolger en gaat onder meer over haar schooltijd, haar liefde voor muziek en over haar toekomstige rol als koningin.
Het boek over Amalia verschijnt in de traditie van boeken over de beoogd troonopvolgers ter gelegenheid van hun achttiende verjaardag. Zo publiceerde Renate Rubinstein in 1985 het boek Alexander en Hella Haasse in 1955 Portret van prinses Beatrix.
Tikje blasé en elitair om neerbuigend over dit boek te doen, zoals ik in veel recensies gelezen heb. Het is goed voor lezend Nederland.

Meer recensies van Frans