Op zoek naar de waarheid
De boeken van Kiki van Dijk zijn ideale boeken om even tussendoor te lezen. Zo ook Tarifa.
Liv gaat er met haar man Alex en zoon Pepijn even tussenuit. Ze genieten van de zon, zee en vrijheid. Maar al snel veranderd dit onbezorgde leven in een drama. Eerst verdwijnt Pepijn, en als daarna Alex iets verschrikkelijks overkomt, staat het leven van Liv op z'n kop. Ineens staat ze er alleen voor en moet ze zien te achterhalen waar haar zoon is en wat er met haar man is gebeurd. Ze leert op haar zoektocht meerdere inwoners van Tarifa kennen, maar wie kan ze vertrouwen?
Als lezer word je meegezogen in het verhaal, je wilt weten wat de waarheid is. Ik heb dit boek dan ook in 2 middagen uitgelezen. Richting de ontknoping komt er iets meer vaart in het verhaal. Er hadden wat mij betreft nog wel een paar hoofdstukken bij gemogen. Het verhaal is niet overal even realistisch, zo is de reactie van Liv op de verdwijning van haar zoon niet wat je zou verwachten. En er gebeuren al vanaf het begin dingen die zo raar zijn, dat je je afvraagt waarom Liv daar niks mee doet. Het lijkt alsof ze oogkleppen op heeft, of zou het een roze bril zijn?
Al met al is dit een leuk tussendoortje, en wat mij betreft de beste van Kiki tot nu toe.