Interessant maar moeilijk te volgen

generic90 generic90
25 mrt 2024

De gedachtengang, het (over)peinzen in dit boek is best wel interessant en boeiend. Maar het boek is ontzettend moeilijk geschreven en vreselijk om te volgen. Het eerste hoofdstuk is moeilijk te volgen maar plaatst je in een soort surrealistische wereld waar je denkt te begrijpen waar het boek over gaat, om daarna in het tweede hoofdstuk te worden gegooid waar alles wat je over het thema/surrealistische wereld van het eerste hoofdstuk hebt begrepen ineens van je afgenomen wordt. Daar wordt je weer geplaatst in steeds veranderende alinea's waar je geen benul hebt of de personage iets droomt of niet droomt. Het derde hoofdstuk was echt wel mooi, vooral de eerste 70 pagina's, alleen aan het einde kwamen er weer die rare, wat mislukte surrealistische trekjes naar boven. Ik ben niet tegen het genre 'magisch realisme', juist wel voor, maar in dit boek is dat niet leesvriendelijk uitgewerkt. Het is zo moeilijk het verhaal te volgen en er iets van te behappen, dat dit mettertijd begint te irriteren, waardoor je steeds opnieuw stukken moet herlezen en alsnog met handen in het haar te zitten. Maar door het derde hoofdstuk en het interessante filosoferen van een jonge beer over de mensheid en mensen en wereld proberen te begrijpen, alsnog - 3 sterren in plaats van 2.

Meer recensies van generic90