Interessante reeks

Gerda Brodelet 18 juli 2025
´Als ik aan je denk´ is deel 10 in de reeks rond pension Beach View tijdens de oorlogsjaren. Dit boek wordt opgedragen aan de slachtoffers van de ramp in Bethnal Green op 3 maart 1943. Na wat Google-opzoekingswerk stond ik versteld hoe waarheidsgetrouw deze feiten werden weergegeven. Dit is eigenlijk de rode draad doorheen dit verhaal en zo leren we Doreen kennen, de jongste zus van Peggy.
Daarnaast maken we ook kennis met Ivy, een nieuwe bewoonster van het pension. Ook zij heeft een traumatische ervaring meegemaakt.
Het is opnieuw een warm verhaal geworden, alhoewel ik wat meer moeite had om erin te komen. Vooral de ramp wordt heel uitvoerig beschreven en dat maakte het wat moeilijker om echt in het verhaal te komen.
Toch blijft het een mooie historische reeks.

Meer recensies van Gerda Brodelet

Om haar baan als video producer te redden, gaat Katie in zee met reddingszwemmer Hutch. Het enige probleem? Ze kan niet zwemmen. Wat begint als een leugentje om bestwil verandert al snel in een web van bedrog.