Mooi 1e deel
´De belofte van mijn zus´ is her 1e deel van de historische trilogie ´Oorlogszussen´. Het verhaal speelt zich tegen de achtergrond van WOII en de Holocaust.
4 vriendinnen gaan door het leven als de bloedzussen. Anna is echter Joodse en voor één vriendin is dat toch wel een probleem.
Een mooi verhaal, niettegenstaande er niet zoveel gebeurt tot bijna het einde van het boek. De auteur leert ons vooral de vriendinnen kennen, hun achtergrond en hun opgroeien. Dit is wel belangrijk om het verhaal te begrijpen, vooral het laatste deel van dit 1e boek.
Het leest heel vlot, korte hoofdstukjes, makkelijk te volgen.
De cliffhanger zorgt ervoor dat ik onmiddellijk verder ga met het 2de boek ´Het verraad van mijn zus´.
Het leest heel vlot, korte hoofdstukjes, makkelijk te volgen.