Whisper, whisper……….

Grita Grita
29 mrt 2024

Dit debuut van Shannon is een ijzersterke start. Het belooft wat voor het vervolg!

In Wintermere bezit iedereen een gave, maar niet elke gave is toegestaan. Op de zeventiende verjaardag van Gwendolyn Dunham, ontdekt ze dat ze zo’n verboden gave bezit. Dit is niet het enige waar Gwendolyn mee omloopt. Ze hoort ook nog eens stemmen in haar hoofd. Niet van één ander persoon, maar van wel zeven personen. Er zit niets anders op dan zich gedeisd te houden, omdat ze is uitgehuwelijkt aan de ziekelijke kroonprins van Wintermere Jonathan. Haar geheim blijft niet lang verborgen. De broer van Jonathan Richard ontdekt haar geheim en besluit haar te helpen. Dit, omdat Richard een bastaardkind is van de koning. Richard zijn moeder is ter dood veroordeeld, omdat zij ook een verboden gave bezat. Nog voordat Gwendolyn met Jonathan kan trouwen wordt ze verliefd op zijn broer. Het zal lastig worden om dit verborgen te houden, maar wat moet ze anders? Het is een race tegen de klok, want de stemmen in Gwendolyn haar hoofd worden steeds onrustiger en hebben ambitieuze plannen. Eerst vecht Gwendolyn nog tegen die plannen, maar lukt dit haar om dat ook vol te houden?
Alle zeven stemmen samen geven de perfecte quote: wij zijn jou en jij bent ons!

Shannon heeft een makkelijk leesbaar boek geschreven voor de Young Adult fantasy fans. De personages worden op een duidelijke manier neergezet. Dit zorgt ervoor dat je je makkelijk kunt inleven in het verhaal. Ik heb dan ook dit boek met erg veel plezier gelezen, en kan niet wachten op het vervolg, want hoe zal het verder gaan met Gwendolyn, de koning en koningin van Wintermere, Richard, Emily en de kinderen van Gwendolyn…….

Een echte aanrader voor de YA – Fantasy fan!

Shannon, bedankt dat ik jou boek mocht lezen voor de blogtour. Ik heb genoten van het verhaal. Dit smaakt naar meer! Zoals je zelf zo mooi in het voorwoord zegt: Echte lekkerbekken krijgen enorme trek van dit verhaal.

4.5/5 sterren

Meer recensies van Grita