Vier sterke, ambitieuze vrouwen aan het begin van een veranderende wereld.
Een prachtig verhaal over vier sterke vrouwen die aan het begin staan van een veranderende wereld. Vrouwen die stuk voor stuk een droom willen verwezenlijken wat in eerste instantie ongrijpbaar lijkt. Drie sterke vrouwen afkomstig uit de adellijke familie Hard en de jonge Emily die al van baby af aan bij Haily Hard haar onderkomen had, omdat haar ouders de bedienden waren. Ailis, Donella, Haily en Emily mogen hun intrek nemen aan een vooraanstaande meisjeskostschool. Vlak voor het examen wordt Ailis terug geroepen naar haar ouders, waar ze te horen krijgt dat ze in het huwelijk moet treden en samen met haar toekomstige man naar Boston vertrekt. Hier lijkt ze in eerste instantie een rustig leven op te bouwen samen met haar man, maar dit veranderd als ze zwanger blijkt en haar man haar achterlaat en ervandoor gaat met de bruidsschat, staat ze er alleen voor. Ze neemt haar intrek bij dhr. Pickering en staat aan het begin van haar voortvarende carrière bij de Harvard-computers. Donella, Haily en Emily gaan met de grootouders van Donella op wereldreis. In Parijs wordt Donella verliefd op Hernando en besluit dat ze in parijs blijft om samen met Hernando naar grote hoogte te stijgen. Helaas blijkt nadat ze succes hebben geboekt met een luchtschip dat ze samen hebben ontwikkeld dat Hernando is verloofd en terug gaat naar zijn geboorteland om zich te binden. Donella besluit dat het tijd is om te gaan studeren en waar kun je dat beter doen dan aan Harvard. Vooral omdat daar een studie is die bij haar interesses aansluit. Ze neemt haar intrek bij Ailis en gaat studeren. Haily en Emily zijn samen met de grootmoeder van Donella naar Boston vertrokken en hier krijgt Haily de kans om eindelijk om het podium te schitteren. Emily mag samen met Ailis werken bij de Harvard-Computers en zal uiteindelijk het platteland opzoeken om onderzoek te gaan doen naar de leefstijl van ganzen. Als kind heeft ze een gans grootgebracht, deze kon nooit vliegen. In haar onderzoek wil ze hier meer over te weten komen…..Als iedereen zijn draai heeft gevonden en allemaal op hun eigen manier succes hebben geboekt zal het noodlot toeslaan. Hoe gaan ze nu verder?
Het verhaal is volstrekt fictief, maar wel met feiten uit historische gebeurtenissen en personages die geïnspireerd zijn op de ontwikkelingen binnen de astronomie, de ornithologie en de luchtvaart aan het eind van de 19e eeuw.
Ik vond het verhaal meeslepend, realistisch en inhoudelijk sterk. Wat Sarah met dit verhaal heeft weten neer te zetten heeft mij dan ook op zekere punten ontroerd. Ik heb het boek dan ook met heel veel plezier gelezen. En kan niet wachten tot deel twee ‘Een droom achterna’ eind augustus uit komt!
Bedankt uitgeverij fontein voor het opsturen van dit recensie-exemplaar.
Bedankt uitgeverij fontein voor het opsturen van dit recensie-exemplaar.