Prachtig boek dat je laat nadenken over goed en kwaad
Ik mocht van Best of Romance het e-book ‘Voor altijd bij mij’ van Kristin Harmel lezen in ruil voor een recensie. Heel veel dank daarvoor!
Kristin Harmel weet met haar boeken altijd te raken en ook deze keer ‘had ze me’ vanaf de eerste bladzijde.
De karakters zijn zo goed uitgewerkt dat je het gevoel hebt ze persoonlijk te kennen. Het verhaal speelt zich af in de tegenwoordige tijd en in de Tweede Wereldoorlog.
Colette is een juwelendief, net als haar moeder en diens moeder. In eerste instantie voelt dat voor mij niet goed, tot je leest wat haar motief is om te stelen. Met het geld dat ze verdient aan de juwelen doen zij en haar moeder in eerste instantie verzetswerk in Parijs. Na de oorlog gaat het geld naar centra voor voorlichting op het gebied van oorlog en holocaust. Colette is een vroegwijs meisje dat wordt opgescheept met een levensgroot (intergenerationeel) trauma.
Dit trauma is levensbepalend en wordt met het hoofdstuk duidelijker.
Soms vind ik alles iets te toevallig en past het wel heel goed in elkaar, maar de levendige schrijfstijl maakt dat ik dat Kristin vergeef. Het verhaal is vlot geschreven, bevat eigenlijk alle emoties (ja ook humor en spanning) en ik wilde alsmaar verder lezen.
Ik sloot alle personages in mijn hart en naar het eind toe begon het jammer te worden dat het boek bijna uit was. Een indringend boek dat nog maar eens laat zien dat over deze donkere periode uit onze geschiedenis verteld moet blijven worden. Colette, Annabel, Daniël, Lucas, Liliane, Tristan en Aviva; ieder staat voor een eigen verhaal, samen maken ze er één.
Absolute aanrader die van mij 4,5 ster van de 5 kreeg!
Dit trauma is levensbepalend en wordt met het hoofdstuk duidelijker.
Absolute aanrader die van mij 4,5 ster van de 5 kreeg!