Heerlijke coming-of-age roman, grappig en schurend

Gukkie 06 februari 2024
Heerlijk boek! Dee vader van Frida is een personage om van te houden. Een wereldvreemde boekenwurm die geen idee heeft hoe je een kind (in je eentje) opvoedt. Het bijzondere is dat hij zó herkenbaar is en levensecht, terwijl ik niemand ken die ook maar een beetje op hem lijkt. Op een of andere manier klopt dat personage helemaal. Regelmatig hardop gelachen.
Frida krijgt het allemaal maar te verduren. Naarmate ze opgroeit komt ze vaker tegen haar vader in opstand. Maar het mooie is dat dat gebeurt zonder échte botsing of harde breuk. Je kunt je ook aan een moeilijk verleden ontworstelen zonder bitterheid en wrok.

In hoofdstuk vier zit er een 'extra' verhaal in de voetnoten. Mooi experiment ook al leest het onhandig. Wat ik gedaan heb is gewoon eerst het hoofdstuk bovenaan de pagina uitlezen, daarna alle voetnoten achter elkaar. Dan zie je dat er paralellen zijn tussen de verhalen. Zo zitten er meer vorm-experimenten in het boek, waardoor je er nog lang op kunt kauwen.

Een aanrader voor 2024!

Meer recensies van Gukkie