AGGGTM
"A Good Girl's Guide to Murder" is een thriller die geschreven is door Holly Jackson. Het boek neemt de lezer mee in een verhaal vol met spanning, mysterie en onverwachte wendingen.
Het verhaal volgt Pippa Fitz-Amobi, een student die besluit om voor haar eindexamenproject een moordzaak opnieuw op te lossen. De zaak gaat over de moord op Andie Bell, een populair meisje die vermoord zou moeten zijn door haar vriendje Sal Singh, die vervolgens zelfmoord pleegde. Maar, Pippa gelooft dat er meer aan de hand is en begint haar eigen onderzoek.
Het boek speelt zich af in het stadje Fairview waar Pippa zelf ook woont. Dit is ook het stadje waar de moord is gepleegd. Je krijgt verder niet heel veel te weten over de ruimte waar het zich afspeelt. Het boek is geschreven in een chronologische vertelling, maar je komt steeds wel dingen te weten die in het verleden zijn gebeurd. Ook worden er vaak in veel woorden korte gebeurtenissen verteld omdat je echt in de gedachtes zit van Pippa zelf.
Wat dit boek opvallend maakt, is de manier waarop het is geschreven. Holly Jackson heeft een unieke vertelstijl die bestaat uit een combinatie van vertelling vanuit de eerste persoon (vanuit het perspectief van Pippa), dagboekfragmenten en interviews. Dit vind ik persoonlijk niet heel fijn omdat ik de interviews vaak niet erg fijn vond om te lezen en ze vaak oversloeg, maar dat is mijn mening.
De personages in ‘’A Good Girl’s Guide to Murder’’ zijn goed ontwikkeld. Pippa is een erg rond karakter en veranderd best wel veel in het verhaal. Aan het begin van het verhaal is Pippa een nieuwsgierig meisje en hoe verder je in het verhaal komt hoe meer je over haar persoonlijkheid te weten komt. De emoties van Pippa zijn heel goed omschreven in het boek. Je ziet heel goed hoe ze later in het boek soms zichzelf in gevaar brengt om achter de waarheid te komen.
De plot zelf is erg goed doorgedacht en zit vol met onverwachte wendingen. De spanning en de opbouw zorgen ervoor dat het lastig is om het boek neer te leggen. Ik zelf heb het boek heel snel uitgelezen omdat ik heel graag wou weten hoe het af zou lopen.
"A Good Girl's Guide to Murder" een hele goede toevoeging aan het genre van young adult mystery. Ik zou het boek zeker aanraden als je van spannende boeken houdt. Het boek is deel van een serie van drie boeken. Ik vond de hele serie leuk maar mijn favoriet was het laatste deel, omdat ik die het spannendst vond.