Recensie Gekweld
Ik heb dit boek vooral met walging gelezen en het is niet eens goed geschreven. Het was dat er af en toe een stuk in zat dat uitnodigde tot verder lezen, maar het kon me niet boeien.
Alle 18 personages in het boek lijken op elkaar: ze zijn allemaal geschift, zelfdestructief, hebben het één en ander op hun geweten en doen hun uiterste best om zichzelf en elkaar zoveel mogelijk ellende te bezorgen. Horror wordt het nergens, ook al zegt de ondertitel van wel. Ik ben een watje en vind een boek al snel spannend of eng, maar dit boek riep bij mij alleen maar afschuw en walging op, zowel van de personages als van de gebeurtenissen. Het verhaal kwam op mij ook nergens geloofwaardig over. Het boek geeft zo'n zwart beeld van mensen, maar dit kun je niet serieus nemen, omdat het nergens een contrast wordt aangebracht door de zonnige kanten van het leven te laten zien. De personages krijgen nergens karakter, hun eventuele beweegredenen voor hun gedrag word mij niet helder, er zit geen diepgang in: het is niets anders dan een verslag van een walgelijk sla(g)(cht)veld. Het krijgt van mij 2 sterren omdat ik het heb uitgelezen, maar ik zal niet snel meer iets van deze schrijver lezen.