Recensie De vrouw van de Azoren

31 mrt 2010

'T is dat ik naar de Azoren ga deze zomer, en dit het enige boek is dat ik kon vinden dat zich afspeelt in de Azoren, anders had ik het allang opgegeven. Ik ben nu op de helft aangekomen maar vind het niks. Petri schrijft heel irritant over de mensen die zij ontmoet. Zij gelooft zelfs zo nu en dan dat zíj zelf die persoon is. Zij praat tegen de bewoners en geeft ze dialoog alsof deze mensen net zo irritant praten als zijzelf. Dat kan ik niet geloven! Ze kan enorm uitweiden over een heel raar onderwerp, houdt er bijvoorbeeld van dagelijks de gang naar de wc van een oude mevrouw te volgen en zich af te vragen hoe zij daar op die wc haar behoefte doet.. Dan vraag je je af, verveelt zij zich dan zó op die mooie eilanden? Ongelooflijk dat zij tijdens haar verblijf niet op interessantere dingen is gestuit. Voorlopig een magere 2 sterren, die ik zal aanpassen mocht de tweede helft beter uitpakken.

Later: nu heb ik het boek uit en nog steeds is mijn oordeel niet veranderd. Irritante schrijfstijl, irritante observaties en dialogen, alles wordt zo overdreven en daardoor zo onecht. Geen aanrader.

Meer recensies van