Niet echt verrassend

Eric Peters Eric Peters
16 mrt 2014

Bm 4 de Zaak van De Beschadige Toyota,de jaloerse vriendin,een hete dood.

In dit boek maken we kennis met Marit Johansen .die nadat ze weg gegaan is bij de politie een detective Bureau is begonnen in Rotterdam. Marit Johansen runt dit bedrijf met haar broer die in dit verhaal op de achtergrond blijft Ook maken we kennis met Jack Stevens dit is een collega en tevens minaar van Marit .Deze Jack Stevens is een beetje een eigenaardig type.Ook maken we kennis met Dix Boeks dit is een man die bij de politie werkt deze heeft Marit leren kennen in de tijd dat zezelf nog bij de politie werkte.Dit boek bestaat uit drie verhalen,het eerste verhaal de beschadigde Toyota wordt maar een paar bladzijde besteed,hier komt een echtpaar uit Rotterdam de hulp in roepen van bureau Marit over t beschadigen van hun Toyota wat snel is opgelost.het tweede verhaal de jaloerse vriendin wordt langer en uitvoerig behandeld,hier wordt bureau Marit in geschakeld samen met Jack Stevens moeten ze de gangen van een vrouw na gaan Stevens waar de man denkt dat de vrouw vreemd gaat ,de zaak verloopt heel anders dan ze verwacht zouden hebben.Het derde verhaal een hete dood wordt meer aandacht aan besteed in dit verhaal lost Marit samen met minaar Jack Stevens en Dix Boeks een moord op een man in een sauna op.deze man hield er een dubbel leven op na alleen de afloop is niet erg verrassend ligt er voor de hand.Het boek is goed geschreven je krijgt een beeld over Rotterdam het leest erg makkelijk je wilt het meteen uilt lezen

Meer recensies van Eric Peters