waanzin soms geniaal soms onbegrijpelijk maar het is een zeer apart boek om te lezen
Het eerste boek van de Vlaamse schrijfster Anne Allée heet Waanzin. De aanleiding om dit boek te schrijven was omdat ze als Vlaamse in Nederland geen baan vond.
Waanzin, gepubliceerd in augustus 2008, gaat over Lilly, 34 jaar, die niet meer tevreden is met haar leventje. Ze denkt na over haar wereld vol waanzin wat leidt tot een boek met ontelbare grappige en herkenbare gebeurtenissen. Zo beschrijft ze zonder enige schroom haar fantasieen gedachten die ze ze gedurende een 40 minuten gedurende de busreis heeft naar haar werk.
Zo heeft ze in gedachte cybersex met onbekenden die heel uitgebruid word beschreven of haar moeilijke relatie met haar moeder. Een chaos van gedachten spookt door haar hoofd terwijl ze voor zichzelf probeert uit te maken waarom zij in godsnaam op deze wereld is gezet. Een vreemde, onbegrijpelijke wereld vol waanzin. De enige zekerheid die ze krijgt wanneer ze na veertig minuten weer van de bus stapt, is de zekerheid dat deze dag niet zal eindigen zoals elke andere dag. Ze neemt een beslissing die haar leven zal veranderen.
Ik heb het boek uitgelezen terwijl ik mijzelf dikwijls afvroeg of ik dit eigenlijk wel een leuk boek vond. Er waren hele stukken bij die ik zelf persoonlijk erg soort en meer van hetzelfde vond. Maar voor een regenachtige middag best geschikt om te lezen.