Nicci French Denken aan vrijdag spannend boek met een doorkijkje naar het volgende deel.

12 mrt 2015

Nicci French denken aan vrijdag
Er zijn van die boekenreeksen die ervoor zorgen dat je uitkijkt naar het volgende deel. Deze reeks is voor mij dan ook niet anders, vanaf deel een ‘maandag’ hebben Frieda en haar vriendenkring mijn volledige aandacht . Deel vijf denken aan vrijdag heeft ook weer die opbouwende spanning en een einde dat deel zes ook al zo’n beetje aankondigt.
Zonder de voorgaande boeken te hebben gelezen kom je niet ver in dit boek. Het is best jammer maar de karakters in het boek zeggen je helemaal niets als je voorgaande delen niet hebt gelezen.

Ik vind Frieda de hoofdpersoon in deze boeken een ontzettend eigenwijs mens. Ze komt vaak in een nogal ongeloofwaardige zaken terecht en het einde is dan ook vaak op zijn minst vreemd of niet helemaal geloofwaardig . En TOCH leest ook "denken aan vrijdag" weer lekker weg. In dit deel leert Frieda eindelijk om hulp van haar vriendenkring te aanvaarden hetgeen ze in het verleden nooit deed. Maar al te vaak kreeg ze van haar vriend en mentor te horen dat ze zich toch een keer moest kunnen overgeven aan de hulp van de mensen die het beste met haar voor hebben.
Het einde zet alvast de deur op een kiertje voor het volgende boek. De spanning blijf zo toch weer een beetje " ín de lucht hangen". Hopelijk volgt het volgende boek snel.

Meer recensies van