Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Nicci French

Artikelen 14 Newsroom 4 Spots 21

Achter de naam Nicci French gaat het Britse echtpaar Nicci Gerrard (1958) en Sean French  (1959) schuil. Dit wereldberoemde duo beheerst al jaren de internationale bestsellerlijsten. Alleen al in ons land heeft Nicci French meer dan zes miljoen thrillers verkocht. Hun bekendste werk is de achtdelige reeks met Frieda Klein in de hoofdrol.

Het echtpaar schrijft niet samen. Eén van hen begint met een hoofdstuk dat vervolgens door de ander bewerkt wordt. Om de beurt bewerken zij een hoofdstuk net zolang totdat hun persoonlijke stijlen uitgewist zijn en er een derde stem ontstaat: de stem van Nicci French.

Frieda Klein

Frieda Klein is een gewaardeerd contact van de Londense politie en wordt met regelmaat ingeschakeld om de rechercheurs van daderinzichten te voorzien. Het levert haar de bijnaam 'detective van de geest' op. Een misdaad houdt volgens haar niet op als de dader gepakt is doordat er sprake is van een slachtoffer wiens toekomst volledig is verwoest. Ze wil er alles aan doen om de littekens op de ziel minder schrijnend te maken. 

Ze leidt een georganiseerd leven, dat mede door haar beroep gericht, is op het helpen van anderen. Zo staat ze niet alleen haar patiënten bij met raad en daad, maar ook haar familie en vrienden kunnen altijd op haar rekenen. Ze gaat voor hen zover, dat ze vele grenzen overschrijdt (zowel persoonlijk als juridisch). Daardoor ligt ze af en toe overhoop met hoofdinspecteur Malcolm Karlsson. De grootste ergenis voor haar omgeving is dat ze onbereikbaar is op vele fronten. Ze maakt geen gebruik van Facebook, laat haar post liggen en luistert zeer onregelmatig haar voicemail af. Daarmee verbiedt ze mensen om ongevraagd haar leven binnen te vallen. Ze ontspant zich door potloodtekeningen van objecten te maken op haar zolderkamertje.   

Hoewel ze zich verdiept in de gedachten van andere personen, laat ze het uit haar hoofd om haar eigen geheimen te delen met iemand anders. Uit angst om te verdwalen in haar eigen donkere gedachten. Zo laat ze maar weinig personen door de voordeur haar huis binnenlopen, één van haar bijzondere karaktertrekken.

1. Blue Monday (2011, Blauwe maandag)
2. Tuesday’s Gone (2012, Dinsdag is voorbij)
3. Waiting for Wednesday (2013, Wachten op woensdag)
4. Thursday's Children (2014, Donderdagskinderen)
5. Friday on My Mind (2015, Denken aan vrijdag)
6. Saturday Requiem (2016, Als het zaterdag wordt)
7. Sunday Silence (2017, Zondagochtend breekt aan)
8. Day of the Dead (2018, De dag van de doden)


Laatste bewerking door Anouk (Hebban Crew) op 24/01/2022
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Door lezers

De Luisterboekhoek / Binge-luisteren met series: thrillers
05 mei 2021 7 reacties
Fabulous Feelgood! / De week van ... Diana
14 september 2020 19 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken