Vang mij als ik val

Lieke123456 Lieke123456
14 mrt 2014

Het verhaal gaat over Holly die samen woont in Londen met haar Carlie en een bedrijf runt met haar beste vriendin Meg. In eerste instantie lijkt het alsof het hoofdpersonage, Holly, haar leven goed voor elkaar heeft. Een lieve vriend, goede baan en fijne vriendinnen. Echter blijkt dat Holly ook een mindere kant heeft. Gaandeweg komt ze steeds verder in de problemen door haar eigen gedrag. Tot het punt ‘of no return’ waarin ze zich afvraagt wie haar zou vangen als ze valt.

‘Vang mij als ik val’ is een zeer passende titel voor dit boek. In het begin van het verhaal wordt je meegesleept door het spannende en bewogen leven van Holly. Op het punt waar ze in het dieptepunt beland, krijg je als lezer meer inzicht in het personage. De grote ups en downs en ik heb als lezer mij goed kunnen inleven in de hoofdpersoon. Wat mij het meest is bijgebleven van dit boek is dat er een moment komt dat het verhaal van een andere kant belicht wordt. Een hele onverwachte en interessante wending voor mij.

Ik raad dit boek zeker aan. Sowieso ben ik dol op Nikki French. Het enige wat ik lastig vind (als je vaak boeken van Nikki French leest) is dat de omgeving (het speelt zich vrijwel altijd af in Londen, in de buurt van Soho) en woonruimte (vaak kleine appartementen/flatgebouw) van de personages vaak op een dezelfde wijze worden omschreven, waardoor mijn fantasie minder geprikkeld wordt en ik soms zelfs in de war raak met welk hoofdpersoon ik ook alweer te maken heb.

Meer recensies van Lieke123456