Advertentie

Steve Cavanagh is redelijk nieuw in het thrillerlandschap. In 2015 verscheen zijn eerste boek en ondertussen heeft hij zijn zesde uitgebracht waarvan 1 niet behoort tot de Eddie Flynn-serie. Het pleidooi is tweede in de rij.
Zijn boeken worden zeer gesmaakt en dat is geen wonder. Hij slaagt er steeds in om een intrigerend verhaal te produceren dat meteen ook spannend is en humor bevat, altijd een zeer goede combinatie. Zijn personages zijn ook subliem, hij zet ze zo neer dat je ze ofwel haat ofwel in je hart sluit, en vervelen doen ze zeker niet. En dan zijn er nog de rechtbankperikelen, om van te smullen.
Eddie Flynn ging ooit door het leven als een oplichter eerste klas. Uit die tijd heeft hij vele contacten en vrienden overgehouden waar hij in zijn nieuwe leven als advocaat gebruik van kan maken en hij heeft ze nodig. Hij staat hier immers voor de onmogelijke taak om een cliënt te verdedigen waartegen de bewijslast nagenoeg sluitend is, een cliënt tegen wil en dank dan nog. De FBI heeft hem deze opgedrongen, ze hebben een serieus pressiemiddel om hem in het gareel te houden, zijn vrouw.
Er ontspint zich een ongelooflijk verhaal met regelmatig verrassende plotwendingen. Het is een plot om U tegen te zeggen. Flynn moet werkelijk alles uit de kast halen om uit te dokteren hoe en door wie de moord wèl zou kunnen gepleegd zijn. En in de rechtbank zit dan ook nog alles tegen, de rechter èn de openbare aanklager zijn beiden een nachtmerrie voor elke advocaat.
Dit is een verhaal dat weer maar eens heeft gezorgd voor onbeschrijflijk groot leesplezier, spanning, fascinerende personages, verrassende wendingen, steengoede plot, geweldig goede rechtbankscènes en dit alles overgoten met wat humor. Steve Cavanagh blijft met stip één van mijn favorieten.

Reacties op: Geweldig verhaal

114
Het pleidooi - Steve Cavanagh
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners