Een andere blik op de wereld
Tijl Nuyts, grafische print op de cover, 286 p
Het verhaal gaat over de vriendschap tussen een naakte molrrat en een vrouw in Brussel. De naakte molrat is de verteller, de hoofstukken gaan afwisselend over het leven van de naakte molrat, toen die nog in haar thuisland leefde en hoe het de molrat vergaat in Belgiƫ, waar ze op missie is gestuurd door haar kolonie maar eindeloos op een briefing wacht.
Hoe langer ze wacht, hoe inniger de vriendschap met de vrouw wordt, die haar dagelijks bezoekt. Samen bouwen ze een leven met elkaar op, weg van de dingen waar ze het moeilijk mee hebben.
Ik geloof dat er voor elk boek een lezer is, ik geef dus altijd vijf sterren. Dit boek is iets voor jou als je:
-Houdt van een uitgebreider boek, het boek is geen klein formaat en heeft bijna 300 pagina's;
- Houdt van een ander perspectief, het verhaal is geschreven vanuit het oogpunt van de naakte molrat;
- Houdt van een verhaal waar de scheiding tussen mens en dier vaag is: de molrat krijgt menselijke eigenschappen toebedeeld, de vrouw dierlijke.