Boekenliefde
Een boek over een boekwinkel heeft gelijk mijn aandacht en als de auteur dan schrijft: “Ik vind het geweldig zoals boeken je naar een andere plek kunnen voeren. Je voelt je betrokken bij het leven van de personages en ze worden je vrienden. Ik denk dat ik mijn liefde voor lezen met anderen wil delen,” dan voel ik me begrepen.
Op de bruiloft van haar zus ontmoet Sophie na zeven jaar haar jeugdvriend Aiden weer. Door omstandigheden helpt hij haar haar droom te verwezenlijken: een eigen boekwinkel. Het verleden heeft een grote invloed op hen. Maar de karakters maken een ontwikkeling door en moeten hun eigen leven en beweegredenen onder de loep nemen. Toen begon ik ze beter te begrijpen en te waarderen. Piper’s Cove is een schilderachtige locatie met een hechte gemeenschap die de nieuwkomer meteen te hulp schiet. Als je je ogen dicht doet, loop je zo langs de haven over de promenade onder de grijsblauwe luifel door de boekwinkel binnen.
Boekhandel Zeezicht is een luchtig verhaal, dat vlot leest, maar het heeft ook diepgang. Het is romantisch en realistisch. Het gaat over vergeving en het krijgen van een tweede kans. Ik was niet gelijk enthousiast, maar het verhaal groeide en uiteindelijk kan ik toch zeggen dat ik het een aanrader vind. Het is een heerlijke roman om deze zomer te lezen.
(Uitgebreidere recensie op mijn blog Hemelseboeken.wordpress.com)