Warme feelgood

Hemelse boeken Hemelse boeken
29 mrt 2023

Liefde in de praktijk doet me denken aan de verhalen van James Herriot, ook hij was assistent van een dierenarts op het platteland, maar belangrijker is het warme gevoel dat de sympathieke hoofdpersonage oproept. Holly Anderson is een sportieve, ambitieuze jonge vrouw die net naast de baan grijpt die ze graag wil en terecht komt in een klein dorpje aan de Schotse kust met een chagrijnige baas. Holly kan weinig goed doen in de ogen van de bullebak, maar ze voert haar werk met liefde uit en verovert de harten van de klanten en die van mij met haar hartelijke persoonlijkheid. Gelukkig heeft ze leuke collega’s met wie het meteen klikt en er ontstaat al snel een fijne vriendschap.

De kaft van deze eigentijdse roman is aantrekkelijk en loopt aan de binnenkant nog door. De titel is goed bedacht met de dubbele betekenis van ‘in de praktijk’ en dekt de lading helemaal als Holly op een komische manier kennismaakt met Greg. Eigenlijk heeft ze zich voorgenomen geen relatie te beginnen en zeker niet met iemand als hij, dus vecht ze tegen haar gevoelens, maar dat zorgt toch voor een mooie dosis romantiek. Collega’s Chloe en Paolo zijn wel op zoek naar liefde. Chloe is al jaren heimelijk verliefd op de nukkige boer Angus, de broer van Greg met wie hij ruzie heeft. Paolo vindt het moeilijk om een gelijkgestemde te vinden in het kleine dorpje; met zijn homofiele gevoelens wordt fijngevoelig omgegaan.

De gebeurtenissen volgen elkaar met veel vaart op, waardoor het nooit saai wordt, zelfs een beetje spannend, en je wilt blijven doorlezen. Door de beeldende schrijfstijl komt het Schotse platteland helemaal tot leven, met de pub als middelpunt om elkaar te ontmoeten, de natuur en dieren, burenhulp en een kasteel met dansfeest.

Liefde in de praktijk is een warm verhaal met personages die je hart zullen stelen, een beetje drama, vriendschap en romantiek. Een boek dat je graag zo snel mogelijk uitleest, maar dan heimwee hebt naar het leven in dat fijne kustplaatsje Eastercraig in Schotland.

Meer recensies van Hemelse boeken