Vertel het niemand
Vertel het niemand haalt toch wel een heel bijzonder thema aan, personen die doof zijn. Wanneer dit ook nog eens in verband komt met een ontvoering bots je plots ook op verschillende zaken die voor ons vanzelfsprekend lijken maar dat voor hen niet zijn. Communicatie is hier niet vanzelfsprekend en doet je hier wel meerdere keren bij stilstaan gedurende het verhaal.
Wanneer een klasgroep dove kindjes en hun begeleiders ontvoerd worden na een daguitstap staat alles in rep en roer. Waarom net deze kinderen? Gedraagt de directrice zich ook vreemd? Je leest bepaalde delen van directrice Erica en haar verleden en ik ging al snel op zoek naar een verband tussen haar verlangen en de ontvoering.
Daarnaast lees je ook nog het verhaal van Maura, mama van Robin die mee in de ontvoerde klasgroep zit. Een man met een miljoenenbedrijf maar schuilen daar ook geheimen achter die te maken hebben met de ontvoering? Kan zij samen met haar ex collega Franck alles aan het licht brengen en vinden zij een spoor naar de ontvoerders?
Inspecteur Jan neemt ook een deel op zich, hij leidt het onderzoek en krijgt de touwtjes maar niet in handen. Hij tast in het duister en alle sporen lopen dood. Kunnen Maura en haar ex collega Franck hen op het juiste spoor brengen en alles tot een goed einde brengen?
Als laatste is er ook nog Jamie, een dove begeleider die geen makkelijke jeugd had en er alles aan doet om te ontsnappen en door zijn doofheid veel opmerkt die anderen niet zien. Samenwerking is alles merk je door zijn band met Teun.
Een verhaal met een toch wel verrassend einde, hoewel ik al snel door had wie erbij betrokken was heeft het einde mij verrast. Het verhaal had me vaak wel niet helemaal in z’n greep waardoor de spanning met momenten wel weg viel en ik op mijn honger bleef zitten. Kortom wel een vlot lezend verhaal met een interessant thema en al z’n beperkingen … of net niet?