De huisarts

Her.bookshelf 05 juni 2025
Dank je @harpercollins_holland voor dit fijne recensie exemplaar.
Na het verlaten van haar man hoopt Inez haar leven weer op de rails te zetten samen met haar zoontje Otis. Ze neemt een dokterspraktijk over & voelt zich weer helemaal thuis. Maar dit geluk lijkt snel te keren wanneer er een vreemde brief op de mat valt. Iedereen lijkt zich tegen haar te keren wanneer er enkele verdachte overlijdens zijn.
Ik had het gevoel dat ik niemand kon vertrouwen. Ik had een oneindige lijst met verdachten & ook Thijs stond hoog op mijn lijstje. Je waant je wel helemaal in het dorp Diepenmeer & voelt je deel van de bevolking daar, iedereen kent elkaar, ik kon het me zo levendig voorstellen dat ik soms precies in het dokterskabinet zat. Deze sfeer is heel fijn om een verhaal te lezen dat je er ook zo diep in zit.
De verschillende standpunten in het boek zijn mooi uitgeschreven hoewel de delen van Thijs mij wel veel argwaan gaven en ik hem erg opdringering vond, ze vertrouwde hem wel heel erg snel waarbij ik een extra fout gevoel kreeg.
Het plot valt op het einde allemaal in elkaar en alles duidelijk is maar ik miste toch een tikkeltje extra spanning. Er ontbrak voor mij toch ergens iets waardoor ik het 3 sterren geef maar wat zeker niet wil zeggen dat ik niet genoten heb van het boek.

Meer recensies van Her.bookshelf