Advertentie

Oorspronkelijke recensie op hillybillybeauty.nl

Alleen al de cover vind ik al heerlijk om te bestuderen. Dit boek heeft humor en is super vreemd. Daarom een ontzettend leuk boek voor kinderen vanaf een jaar of 8. Het verhaal leest met een vlot tempo en is bizar, fantasierijk en gewoon super grappig!

Achterflaptekst
Welkom in Bizarria, de vreemdste stad ter wereld. Er is een bodemloze rivier, een tunnel naar nergens en alle straten hebben dezelfde naam. Je vindt er vegetarische piranha’s, killervampiervleermuizen, een Portugeessprekende rat, en een piraat die de pest heeft aan piraten. Vreemder dan vreemd, toch?

Maar op een dag is alles anders. Een groeiend aantal mensen in Bizarria gedraagt zich plots zorgwekkend normaal. Wat is er aan de hand? Wie zit hierachter?

Samenvatting
Dit verhaal neemt de lezer mee naar een plekje ergens op de wereld waar alles anders is. Gewoon is vreemd, en vreemd is heel gewoon. Dit alleen al zorgt natuurlijk voor heel veel hilarische momenten in het verhaal.

In Bizarria wonen natuurlijk ook hele rare gezinnen die in alles anders zijn dan ‘normale’ gezinnen. Ook op school is het anders, de juf is namelijk een heks en heeft er geen moeite mee om leerlingen te veranderen in een wc bril. Maar wat als alles opeens in razend tempo normaal wordt? Wat gebeurt er dan? Kipper, zijn vriend Tobias en vriendin Cimfonie staan voor een raadsel en moeten dit zien op te lossen.

Af en toe wordt het verhaal versierd door een mooie zwart wit illustratie.

Een erg leuke manier is dat de auteur zich soms rechtstreeks tot de lezer richt. Het verhaal leest snel en geregeld zijn er tussentijdse climaxen die ervoor zorgen dat de lezer geen enkel moment het verhaal als saai zal ervaren. Speels, toegankelijk en verslavend zijn drie kernwoorden die perfect bij dit geweldige boek passen.

En leuk nieuws! Dit is het eerste deel in een serie

Reacties op: Geweldig kinderboek!

7
Het ongelooflijk vreemde voorval in Bizarria - Adam Cece
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 15,99
E-book prijsvergelijker