Advertentie

Originele recensie op hillybillybeauty.nl

In een tijd waarin kinderen te maken krijgen met een heel ander soort samenleving dan wat ze gewend waren is het soms lastig uitleggen wat COVID-19 nu precies is en doet. Kinderen weten dat ze vaker hun handen moeten wassen, in hun elleboog moeten hoesten en niezen etc. Maar wat voor bacteriën en virussen zijn er nu allemaal precies? In dit boek wordt alles aan kinderen uitgelegd door middel van begrijpelijke teksten, plaatjes en proefjes. Een perfect boek voor deze tijd!

Dit boek is voor kinderen die al zelf kunnen lezen een super interessant naslagwerk over allerlei soorten bacteriën en virussen. Veel theorie, maar ouders kunnen zeker helpen met het voorlezen van de teksten. Na elk hoofdstuk staan er wat vragen over het stuk tekst. Een soort mini testje om je kennis te testen, super leuk!

Door de toevoeging van al die kleurrijke illustraties krijgt het boek iets vriendelijks en grappigs. Op deze manier is het een stuk toegankelijker om kinderen te informeren over alle ziektes en virussen die er zijn (waren). Het kind zal enorm veel kennis opdoen na het lezen van dit boek en dat maakt dit boek ook perfect spreekbeurt-materiaal!

Door het gebruik van simpele woorden is het boek zeer goed te volgen voor kinderen. Kinderen zijn nieuwsgierig en zullen alle informatie in zich opnemen en hierdoor flink wat kennis opdoen. Wat heb boek nog eens extra leuk maakt zijn de ‘doe-activiteiten’ achterin het boek.

Niets is leuker voor een kind dan zelf aan de slag te gaan natuurlijk! Een soort biologielessen thuis. Maar ook zeker ideaal om in de klas te gaan proberen natuurlijk. In totaal 5 leuke proefjes om zelf te doen. In duidelijke taal en met duidelijke instructies kan je bijvoorbeeld zelf levende yoghurt maken. Of een truc met een aardappel! Misschien had je als ouder nog een leuk idee voor een feestje nodig? Een biologen-feestje kan ontzettend leuk worden met al deze proefjes!

Al met al een geweldig interessant en leerzaam boek voor kids!

Reacties op: Leuk en leerzaam!

2
Monsterlijke microben - Marc Van Ranst Geert Bouckaert ...
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners