Advertentie

Schrijfster Mara Li sleurt je moeiteloos mee het tiende-eeuwse Ierland in met haar heldere, melodische manier van schrijven en boeiende personages. Hoofdpersonage Cliona is geen eendimensionaal karakter, geen prinsesje die zit te wachten op haar prins maar een geloofwaardig mens met enerzijds dromen van een beter leven en anderzijds een praktische instelling. Die heeft ze ook allebei nodig wanneer haar huisje door een ongeluk in de brand vliegt en ze hard moet werken om haar bestaan weer op de rails te krijgen. Gelukkig krijgt ze hulp van de mensen in haar omgeving – voor zover ze dat kunnen bieden, tenminste.
Er lijkt zich een buitenkansje voor te doen wanneer de nieuwe landheer Declan interesse toont in Cliona’s stoffen. Maar hoewel de man vriendelijk lijkt, en het beste met de mensen uit Cliona’s dorp voor lijkt te hebben, sluimert een duister geheim onder het oppervlak.

Ijzerhart heeft voor ieder wat wils: historie, een vleugje romantiek, magie, mysterie… En dat alles gecombineerd in een vlot leesbaar, sterk verhaal. Een absolute aanrader voor lezers van verschillende genres.

Reacties op: Steengoede roman in historische setting