Letterlijk een heerlijk boek!
Marijke vertelde over het originele concept van dit verhaal en daar is niks aan gelogen. Het idee om een keer van werk te wisselen met iemand anders lijkt me echt leuk! En vooral ook heel bijzonder. Ik moest even wennen aan het verhaal, maar dat ging al vrij vlot. Je volgt Maudy en Wout door beide perspectieven te lezen. Ze mogen elkaar niet en dat komt tot een toppunt. Ze besluiten voor 2 weken van werk te wisselen. Wout gaat werken in de ijssalon van Maudy en Maudy wordt een makelaar en neemt dus het werk van Wout over. Het is heel leuk om te zien hoe ze uiteindelijk toch ervaren dat hun werk niet zo makkelijk is als het lijkt. Ik had nog wel meer over Maudy als makelaar willen lezen. Voor mijn gevoel heb ik hier niet zoveel van meegemaakt. Bij Wout vond ik het echt fantastisch! Hoe hij omgaat met de ijssalon is top. Maar het verhaal gaat niet alleen over het wisselen van werk en elkaar niet kunnen uitstaan. Er zitten meerdere diepere lagen onder, zowel bij Maudy als bij Wout. Dit gaf zoveel meer diepgang en betekenis aan het verhaal. De romance maakt dit verhaal helemaal af. De schrijfstijl van Marijke is geweldig. Heel grappig, maar ook serieus en beeldend geschreven. Ik vloog er snel doorheen. En Joop, ach wat een schat. Dat hele korte verhaaltje over hem vond ik echt leuk!
Ik vond dit echt een heel leuk boek! Goede personages, grappige dialogen, diepgang en een heerlijke romance. Ik heb nu ook echt zin in een ijsje.