Onverwacht leuk!

imkeleest imkeleest
6 mrt 2024

Ik heb enorm getwijfeld of ik dit boek wel wilde lezen, maar ik heb het een kans gegeven. Ik ben er met een 'open' blik in gegaan.

Ik ben blij dat ik dit gedaan heb, want ik vond het boek echt goed te doen! Het viel me alles mee. Zo zie je maar dat vooroordelen echt niet goed zijn.. Ik heb niks met open relaties. Het is niks voor mij, maar ik wist er ook niet zoveel van af. In dit verhaal volg je Fliss en zij heeft een open relatie. Haar vriend wil echter exclusief worden. Ook volg je Holly. Zij zit in een monogame relatie, maar haar vriend wil een open relatie. Deze twee vrouwen ontmoeten elkaar en gaan elkaar helpen. Een erg leuk concept! Ik heb echt veel meer geleerd over open relaties. Vooral meer over waarom iemand zo'n relatie wil, hoe het werkt en hoe je als nog van je partner kan houden. De problemen die in dit boek voorkomen zijn voornamelijk ontstaan door miscommunicatie. Als Holly en Fliss gewoon zouden praten met hun partner, zou dit boek de helft korter zijn. Eén keer is prima, maar het gaat meerdere keren mis. Ik begrijp dat dit hoort bij de persoonlijke ontwikkeling, maar dit vond ik af en toe wel wat saai. Ik miste meer gebeurtenissen. Op het einde kwam er wel een heel mooi moment waarbij je de ontwikkeling echt goed ziet. Ik was van binnen echt aan het juichen voor dit personage. De bijpersonages waren leuk. Het is niet alleen lastig in hun relaties, maar ook op het werk. Tomi is echt een schat! Zo'n vriend wil iedereen. De schrijfstijl was fijn en vlot. Ik vloog door het verhaal heen.

Ik vond het leuk om meer over open relaties te leren. Het verhaal is fijn en vlot geschreven, de meeste personages zijn leuk en het einde was top! Geef dit boek zeker een kans!

Meer recensies van imkeleest