indrukwekkende young adult
Blogtour ‘codenaam IJsvogel’
Door uitgeverij Kok zijn wij geselecteerd om een recensie te schrijven over het nieuwste boek van Liz Kessler, ‘codenaam IJsvogel’. Eén youngadult roman met een verhaallijn in het heden in Engeland en een verhaallijn tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland.
In het heden volgen we de 13 jarige Liv, zij moet voor geschiedenis een project uitvoeren over haar eigen voorgeschiedenis, waar zij weinig van weet. Bij het verhuizen van haar oma Mila komt ze verschillende spullen tegen die haar nieuwsgierig maken, waardoor ze verder gaat zoeken.
In de oorlog volgen we de 13-jarige Mila en haar zus Hannie. Mila wordt beschreven vanuit de ‘ik-vorm’, Hannie in dagboekvorm.
De roman is ontzettend goed opgebouwd, met wisselingen tussen heden en verleden die goed op elkaar aansluiten en die ervoor zorgen dat je door wilt blijven lezen.
Zowel Nienke als Ingrid vinden het een boeiende roman, voor zowel de doelgroep youngadult, als voor volwassenen.
Het boek bevatte een aantal boodschappen die goed werden uitgewerkt in de loop van het verhaal, degene die ons aansprak is ‘blijf altijd dicht bij jezelf, ook al doen anderen om je heen het anders of vinden ze je raar’.
Wij geven het boek allebei 5 sterren en raden het boek voor iedereen aan.
PS extra credits voor de cover, erg mooi uitgevoerd met de glanzende titel en personen.
Nienke en Ingrid
Wij geven het boek allebei 5 sterren en raden het boek voor iedereen aan.
Nienke en Ingrid