indringend boek over de situatie in Israël

IngridVM 22 mei 2023
Eline Rosenhart heeft al meerdere boeken geschreven, ‘mijn land, mijn bloed’ is het derde boek dat van haar is uitgekomen. Het is een gewild boek denk ik, ik heb er een aantal maanden op moeten wachten bij de bibliotheek en heb het nu snel uitgelezen zodat de volgende het weer kan lenen.
‘Mijn land, mijn bloed’ gaat over drie jonge mensen in Tel Aviv, Nienke een Nederlandse vrijwilligster, Yahav een studente die politiek actief is en Wael een Palestijnse man die illegaal werkt in Tel Aviv.
Het boek is vrij ingewikkeld en moeilijk om in te komen, er is een grote verklarende woordenlijst, met vertalingen en uitleg over politieke partijen. Hierdoor was ik aan het begin telkens aan het bladeren en zoeken om het verhaal te begrijpen. Dat haalde de vaart behoorlijk uit het boek.
In 2008 ben ik op studiereis geweest in Israël, waar ik veel heb gezien en veel mensen heb gesproken waardoor ik bepaalde zaken beter kon plaatsen. Ik kan mij voorstellen als je daar niet geweest bent en weinig kennis hebt van de politieke situatie in Israël dat het boek nog lastiger te volgen is.
Eenmaal in het boek vond ik de verhaallijn erg mooi en geloofwaardig en las het boek ook steeds makkelijker. De hoofdpersonen zullen mij nog wel een poosje bij blijven, ze hebben alledrie een schrijnend verhaal.
Wat jammer is, is dat het boek een redelijk open einde heeft, ik had op meer positiviteit gehoopt.
Al met al een boek met plussen en minnen en geef ik het boek 3 sterren.

Meer recensies van IngridVM