Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Indringend stuk geschiedenis met een feelgood-sausje

Irene Otto 10 juli 2024
In het begin vond ik het een beetje voor de hand liggend, nogal cliché, vooral het verhaal van Cassie. Katya's verhaal was meteen interessant en maakte dat ik door heb gelezen.
Naarmate het verhaal vorderde werd ik meer en meer in het verhaal gezogen en kon ik boek steeds moeilijker wegleggen. Het verhaal van Cassie is vooral feelgood, dat van Katya veel indringender.

De schrijfster heeft een mooie vorm gevonden om het gruwelijke verhaal van de Holodomor te vertellen, het verhaal van Cassie heb je wel een beetje nodig als tegenwicht voor alles wat Katya overkomt.
Ik had al eerder over de Holodomor gelezen (in Aleksandra van Lisa Weeda), maar dat is veel bedekter en mythischer geschreven. Dochters van Oekraïne laat je zien hoe het was voor de mensen om willens en wetens te worden uitgehongerd. Zo belangrijk dat dit verhaal met de wereld wordt gedeeld.

Ga dit boek lezen, het vergroot je begrip voor de situatie in Oekraïne nu.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Irene Otto

Gesponsord

Leen (27) zit gevangen in een kelder. Pas als hij zelf begrijpt waarom, zal zijn moeder hem vrijlaten. Literaire thriller. Spannend en aangrijpend. Vakantietip!

Stemmen laat de kracht van taal laat zien. Bijzonder knap hoe Boekwijt erin slaagt warmte en kou en hoop en verdriet in enkele zinnen te vangen.