Indrukwekkend (en educatief!)

JackKing 04 november 2024
Na een indrukwekkende Instagram-campagne besloot ik toch dit boek op te pakken, ondanks mijn eerdere voorbehoud ten opzichte van uitgaven van Boekscout, waarbij de kwaliteit soms te wensen overlaat.

In het begin kostte het me even moeite om in het verhaal te komen. Het boek start midden in een conflict, wat even wennen was qua namen en personages. Maar vanaf het derde hoofdstuk begon ik echt in het verhaal te komen. De schrijfstijl is beeldend, waardoor ik de scènes moeiteloos voor me zag.

De verschillende verhaallijnen geven het verhaal een goede dynamiek en bieden afwisseling in zowel sfeer als emoties. Het lot van de Navajo-indianen, een centraal thema in het boek, is aangrijpend en roept soms een zekere droefheid op.

Wat dit boek bijzonder maakt, is de wijze waarop historische feiten over Amerika naadloos in het verhaal zijn verweven. Ondanks de rijke historische context voelt het boek niet aan als een geschiedenisles, maar eerder als een meeslepende ervaring. Uiteindelijk vond ik dit boek erg indrukwekkend en denk ik dat het bij een andere uitgever meer waardering had gekregen.

Meer recensies van JackKing