Blik op diensttijd

JackKing 03 november 2024
De 08/15 trilogie is een boek dat, zelfs vele jaren na de eerste kennismaking, een diepe indruk blijft achterlaten op mij. Na het boek voor het eerst na publicatie te hebben gelezen, besloot ik het onlangs dnog eens op te pakken. Het duurde slechts een paar pagina’s voordat ik weer helemaal in het verhaal zat. Inmiddels heb ik zoveel boeken gelezen, dus ik dacht dat de trilogie nu minder impact zou hebben dan toen ik het voor het eerst las. En dat klopt, de magie is iets minder.. Toch bleef ik geboeid en kon ik het boek niet neerleggen.

De trilogie weet het militaire leven treffend te beschrijven, met situaties en gedragingen die nog steeds herkenbaar zijn in het dagelijks leven. Hoewel sommige passages een zekere droefheid oproepen, biedt het verhaal ook hoop. Het eerste deel van de trilogie blijft mijn favoriet, met een stijl die de lezer midden in het verhaal plaatst. Voor iedereen met een beetje begrip van het militaire leven is deze serie een absolute aanrader, zeker voor diegenen die een nostalgische blik willen werpen op hun diensttijd. Zoals ik :)

Meer recensies van JackKing