Prachtig wat een heerlijk boek!

12 januari 2021
Van voorjaar kwam de schitterende historische roman ‘ReConquista’ uit van de Nederlandse schrijver Miquel Bulnes. Dit bleek zijn tweede boek te zijn waarna ik op zoek ging naar zijn eerste de historische roman ‘Het bloed in onze aderen’. Gelukkig vond ik nog de 6e druk uit 2013. En ook zijn eerste is wederom een overweldigend boek. Een roman waar je je helemaal in onderdompelt. Speelt zich af in de chaotische Spaanse tijd van 1922/1923 ten tijde van Koning Alfonso XIII, zeg maar de opmaat naar de burgeroorlog. Separatisten, onafhankelijkheidsstrijd, militairen die de macht willen grijpen, de Marokkaanse bezetting door Spanje. Wat een rijkdom om zo’n heerlijk boek te lezen.

Meer recensies van