De echte spanning ontbreekt

Jacqueje Jacqueje
30 mrt 2021

Dankzij de ontmoeting met Lainie werd het zomerkamp Maverick waar Kayla helemaal geen zin in had toch nog een kamp om nooit te vergeten De twee meiden worden dikke vriendinnen, vertellen elkaar al hun geheimen en zijn onafscheidelijk. Maar dan komt medekamplid Jackson in beeld. Lainie raakt compleet verslingerd aan hem. Kayla wordt door Lainie op een zijspoor gezet, maar blijft er voor Lainie zijn. De relatie tussen Kaylia en Jackson is niet altijd even makkelijk.

Wanneer er iemand op het kamp om het leven komt, komt het kamp abrupt aan het einde en gaat iedereen naar huis. Vanuit de brieven die Kayla aan Lainie schrijft lezen we vanuit haar perspectief over de zomer op Camp Maverick. Ook wordt de lezer geïnformeerd over het kamp vanuit nieuwsberichten, krantenartikelen en app/smsberichtjes van medekampleden. Al gauw wordt duidelijk dat Kayla totaal geobsedeerd is door Lainie en krijg je een goede indruk van hoe zij het kamp heeft beleefd.

Wie is er omgekomen en wat is er precies gebeurd? Dat zijn de vragen die de lezer zich vanaf het begin van het boek afvraagt. Naarmate het verhaal vordert wordt je als lezer steeds meer duidelijk. Op de achterzijde van het boek wordt veel spanning beloofd. Helaas wordt die belofte niet waar gemaakt. Het verhaal is een terugblik van Kayla het kamp en alle omstandigheden en komt nogal passief over. Het verhaal kabbelt voort, waarbij er niets geen spannends gebeurd. De brieven die Kayla schrijft zijn langdradig tot het zeurderige aan toe.

Voor de lezer die van een echte spannende thriller houdt, is dit niet het gezochte boek.

Meer recensies van Jacqueje