Advertentie

Wat is er gebeurd in de tussentijd? Damian en zijn broer Paul waren in hun jeugd close, echter op een bepaald moment in hun jeugd besluit Paul te vertrekken vanuit zijn ouderlijk huis om nooit meer wat van zich te laten horen. In de tussentijd leven beide broers hun eigen leven. Voor Damian betekent dat het volgen van het gebaande pad om aan de verwachtingen van zijn ouders te voldoen. Hij gaat studeren en wordt vervolgens een succesvol zakenman die het helemaal gemaakt heeft in zijn leven. Als hij op een gegeven moment zijn broer Paul op televisie ziet en erachter komt dat hij terminaal ziek is, laat hij het zakenleven voor even achter zich en gaat op bezoek bij zijn broer Paul.

Samen overdenken ze de laatste weken van Paul’s leven hun beider levens. Waar Damian deed wat er van hem verwacht werd, maakte Paul heel bewust andere keuzes en probeert hij Damian zijn wijze levenslessen mee te geven. De vraag is of Damian hier ontvankelijk voor zal zijn.

Ondernemer, spreker en auteur Erik Hensel heeft voor ‘Tussentijd’ gebruik gemaakt van zijn contact met een voor hem bekend terminaal zieke auteur. Mede door deze bron is het hem gelukt om het verhaal bepaalde wijsheden mee te geven, die zeker herkenbaar zijn voor mensen die deze verschrikkelijke situatie zelf mee hebben gemaakt. Jammer genoeg mist het verhaal hierin enig verdieping en gevoel, waardoor de het verhaal lijkt op een opsomming van wijsheden. Wellicht ligt hier aan ten grondslag dat de auteur zelf uit het zakenleven komt.

Al met al is het de auteur wel gelukt om in een supersnel geschreven verhaal de lezer mee te geven het leven bewust te vieren zonder dat het dat het een zweverig geheel is geworden.

Reacties op: Tussentijds bewust worden

26
Tussentijd - Erik Hensel
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners