Stroef verhaal

Janka Möhlmann 19 juni 2025
Ellemieke was op zoek naar een baan om haar volgende reis bij elkaar te sparen, Daan naar een medewerker voor zijn lunchcafe Bikke. Inmiddels vormen ze al anderhalf jaar een geoliede machine die van Bikke een succes maakt. Ook in de liefde vonden ze elkaar. Maar nu de vlinders langzaam neerstrijken, begint Ellemiekes reislust weer op te spelen. Machteloos besluit Daan hun relatie te verbreken, zodat zij haar vleugels weer kan spreiden. Matteo, de eigenaar van de nieuwe ijssalon verderop in de straat, biedt Ellemieke een baan voor de zomermaanden zodat ze de rest van het jaar kan reizen. Een aanbod dat ze niet kan weerstaan.

Ik heb dit boek via een winactie van Hebban gewonnen. Het was voor mij het eerste boek van deze schrijfster.

Het verhaal wordt vanuit de hoofdpersonen Ellemieke en Daan geschreven. Normaal gesproken ben ik hier geen fan van (steeds moeten omschakelen). In dit verhaal was het wel ok.

Doordat het verhaal geschreven wordt in wat kortere hoofdstukken, kwam ik er moeilijk in en vond het grootste gedeelte van het verhaal stroef gaan. Alleen de laatste 2 a 3 hoofdstukken waren makkelijker om te lezen.

Van tijd tot tijd vond ik het een mat verhaal. Er zat weinig diepgang in.

Meer recensies van Janka Möhlmann