Advertentie

Altijd verfrissend, het ontdekken van een nieuwe schrijver.
Bij toeval ben ik tegen de debuutroman “In de schaduw van de Driehoek” van deze schrijfster aangelopen en ik was blij verrast. Genoten van het verhaal. Boeiend, verrassend en spannend boek met een emotioneel einde. Het boek snijdt thema’s aan die je stemt tot nadenken.

“DE REST VAN DE WAARHEID,” haar thrillerdebuut is nog intenser geschreven. Het boek leest lekker weg door de vlotte schrijfstijl en de korte hoofdstukken. Meteen vanaf het begin ben je geboeid door het verhaal. Je wordt er ingezogen, van begin tot eind blijft het spannend. Telkens denk je te weten welke kant het op zal gaan, maar niets is minder waar. Je fantasie gaat met je op de loop. Je leeft gedurende het verhaal mee met de gewetenswroeging van Charlotte van Ruysdael, je voelt haar pijn. Je voelt de beklemming waarin de hoofdpersonage vast zit. De voorkant van het boek intrigeert. Na het lezen van het boek begrijp je waarom er voor deze voorkant is gekozen. De tekst op de achterkant van het boek geeft aan dat het verhaal vol met plotwendingen zit, je je als lezer tot op het laatste moment afvraagt wat nu eigenlijk de waarheid is en dat is ook zo. De ontknoping is verrassend.
Een goed boek dat je in een adem uitleest, je wilt weten hoe het afloopt. Als je niet oppast kost het je je nachtrust (in uren wel te verstaan).
Deze thriller verdient een groot lezerspubliek. Spannend, Boeiend, Fantasierijk, Meeslepend, Verrassend, Goede verhaallijn, Vlotte schrijfstijl.
Kortom: Een absolute aanrader!

Samenvatting
“DE REST VAN DE WAARHEID” begint met de vraag: “Waarom ben ik hier?”
Als het tot Charlotte van Ruysdael doordringt dat ze in de twijfelaar ligt van haar vakantiehuis op Texel, ze uit het niets hier blijkt te zijn terechtgekomen, moet ze alle zeilen bijzetten om de ontspoorde film in haar hoofd weer op de rails te krijgen. Wanneer ze ontdekt dat haar vriendin, van wie ze een aantal dagen eerder afscheid heeft genomen, vermoord is aangetroffen, begint haar geestelijke strijd. Wat is er met haar gebeurd en waarom kan ze het gat in haar geheugen niet vullen? Is zij de moordenaar van haar beste vriendin? Maar hoe dan? En waarom?
De onzekerheid over haar betrokkenheid bij deze moord doet haar in eerste instantie het land uit vluchten. Wat wil de ‘vrouw in het zwart’ van haar, die haar tot in het buitenland blijkt te zijn gevolgd?
Tijdens verwoede pogingen om de ontbrekende schakels in haar brein terug te vinden, wordt ze geconfronteerd met kwelgeesten uit haar verleden. Het wankele evenwicht waarop ze geestelijk balanceert is voor haar zenuwslopend. Haar leven raakt langzaam in onbalans. Een onverwachte gebeurtenis laat haar een kant van zichzelf zien waarvan ze schrikt. Wanneer ze haar waarheid omtrent de moord op het netvlies krijgt neemt ze een krankzinnig besluit.

Reacties op: Vanaf de eerste pagina spannend. Verrassende ontknoping!

4
De rest van de waarheid - Jagritta Olthof
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker