Advertentie

Een prachtige fantasyroman geschreven door Astrid Lindgren met illustraties van Ilon Wikland. Ondanks de sombere thema's zoals de dood, langdurige ziekte en etnische onderdrukking is het een erg prettig en spannend boek om te (voor)lezen.

Het verhaal gaat over de personages Karel en Jonathan Leeuw en wordt verteld vanuit het perspectief van Karel. Karel, het jongere broertje van Jonathan is ziek en ligt op sterven. Jonathan is een knappe, moedige, slimme en aardige jongeman. Mensen in het dorp noemen hem een sprookjesprins. Karel is het tegenovergestelde van Jonathan. Hij is klein, bang en niet zo dapper. Jonathan verteld Karel vaak voor het slapen gaan over Nangijala, een plek waar je heen zal gaan als het einde nabij is. "Het land van de kampvuren en sprookjes" waar Karel na zijn dood heen zal gaan en waar Jonathan hem later weer zal ontmoeten. Hierover vertelde hij om zijn kleine broertje Karel te trosten.

De twee broers ontmoeten elkaar weer in Nangijala. De broers heten hier niet Leeuw maar Leeuwenhart! Het leven zou hier eindelijk zorgeloos zou zijn. Maar niks is minder waar. De niet zo dappere Karel komt in de positie om de naam Leeuwenhart te verdienen. Nangijala is in gevaar, lukt het de broers Leeuwenhart om Nangijala te redden?

Door het gedetailleerde manier van schijven van Astrid Lindgren kun je je goed inleven in Karel. De illustraties van Ilon Wikland geven soms wat beperkt beeld bij het verhaal waardoor er nog genoeg ruimte is voor je eigen fantasie.

Reacties op: Leeuwenhart

343
De gebroeders Leeuwenhart - Astrid Lindgren
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken