Een aanrader!

Jbgt Jbgt
20 mrt 2020

Een aanrader! Dit boek leest vlot weg, als een spannende detective. Hierdoor werd ik meteen in het verhaal getrokken en bleef nieuwsgierig naar wat de hoofdpersoon nog zou gaan beleven. Ik heb het in twee dagen uitgelezen. Ondanks de vaart waarmee het boek geschreven is, heeft het zeker ook diepgang. Met als grote thema's: (verloren) liefde, leven, dood en de gevolgen van de keuze's die je maakt in het verleden op het heden en hoezeer je daar zelf door kunt veranderen.

Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van het Israëlisch-Palestijnse conflict. Waar ik dacht dat dit misschien een lastig gegeven zou zijn, wordt er door de schrijver voldoende informatie gegeven over de achtergrond van het conflict. Dit is heel natuurlijk in het verhaal verweven en wordt duidelijk gemaakt door wat de personages allemaal meegemaakt hebben of meemaken. Het is een verhaal waarbij je zelf moet opletten en ook aan het denken wordt gezet. Toch is het boek op geen enkel moment zwaar op de hand. Dit komt vanwege de spannende verhaallijn.

De grote lijn van het boek is toch de fysieke en psychische zoektocht van de hoofdpersoon. Op verzoek van iemand anders gaat hij op zoek naar een vrouw. De hoofdpersoon neemt je mee naar het verleden via het heden. Langzaam maar zeker kom je erachter waarom deze zoektocht voor hem zeker zo belangrijk is als voor zijn 'opdrachtgever'. Onderweg krijgt hij steeds meer inzicht in zijn 'opdrachtgever' maar ook in zichzelf. Hij komt er ook achter hoezeer zijn beeld destijds gekleurd was. Met de kennis van nu komt hij tot andere inzichten. En komt hij erachter wat werkelijk belangrijk is in zijn leven.

Meer recensies van Jbgt