Emotionele rollercoaster

jessgimmebooks jessgimmebooks
17 mrt 2024

'Onze Prachtige Puinhoop' van Valerie Vaes is een aangrijpende roman die me tot tranen toe heeft bewogen.

Hoofdpersoon Laura is tot over haar oren verliefd op Lucas. Hun relatie lijkt perfect; ze plannen samen hun toekomst en groeien elke dag dichter naar elkaar toe. Maar wanneer Laura een promotie aanvaardt, beginnen de eerste scheurtjes in hun ogenschijnlijk sterke relatie zichtbaar te worden. Vaes weet op een indringende manier de vreugde en uitdagingen van de liefde vast te leggen, waardoor ik me meteen verbonden voelde met het verhaal.

Het tweede deel van het boek brengt zulke intense en ruwe gevoelens naar boven dat ik geregeld een krop in mijn keel kreeg. De heftige thema’s die aan bod komen zijn confronterend, maar ze stralen ook hoop uit, al is het misschien niet op de manier die je verwacht. Vaes herinnert ons aan de schoonheid van de liefde en van het leven, maar ook aan de kwetsbaarheid ervan.

Dit verhaal moedigt ons aan om de momenten met onze dierbaren te koesteren, want we beseffen vaak pas achteraf wat echt belangrijk is. Een krachtige en emotionele leeservaring die je bijblijft en je aan het denken zet!

Meer recensies van jessgimmebooks