Bijzonder meisje in kleurrijk dorpje

Johanna P J 06 februari 2026
Ontroerend boek over louise, een meisje in een dorpsgemeenschap op het platteland van Duitsland.
Wonderschoon geschreven sprookjesachtig boek . We leren het dorpje en haar bewoners kennen door de ogen van louise die min of meer opgevoed word door haar grootmoeder Selma en door de opticien. Er is sociale controle in het dorp maar iedereen geeft ook om elkaar. Selma heeft voorspellende dromen die een sterfgeval aankondigen.De liefde en de dood zijn belangrijke thema's in dit boek. De liefde tussen louise en haar grootmoeder en haar verliefdheid op een boeddhistische monnik. De dood van haar vriendje Martin en van haar grootmoeder.

Meer recensies van Johanna P J

Eén wens. Twee levens. Een onvergetelijke vriendschap. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Een hilarische en spannende donkere romcom met een bloederig randje.

In Broers laat Carolijn Visser via haar familieverhaal zien hoe kunstenaars de behoudende naoorlogse sfeer doorbraken. Lees hier over het Mezza Boek van de Maand.