Lang wapperend haar
Wat een heerlijk boek van Ilja Leonard Pfeiffer.
Ik las niet de uitgave met tekst van zijn vriendin Gelya. Helaas kan ik in Hebban niet kiezen voor de gewijzigde druk, ondanks andere inhoud en ander omslag. Ander ISBN en 1 schrijver in plaats van 2. Jammer dat Hebban die mogelijkheid niet biedt.
Maar het was een fijne reis, met deels voor mij bekende plekken. Ik weet niet hoe de schrijver er uitzag in 2008, maar tijdens het lezen zag ik hem steeds voor me met zijn lange haar wapperend in de wind, met hoed en lange mantel . De filosofie van de heuvel blijkt uiteindelijk heel eenvoudig en toch diepzinnig.