Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Ilja Leonard Pfeijffer

Artikelen 29 Newsroom 6 Spots 22 Topics 1 beschrijving bewerken

Ilja Leonard Pfeijffer (1968) schrijft romans, verhalen, gedichten, columns, essays, kritieken, theaterstukken en songteksten. Hij woont en werkt sinds zes jaar in Genua. Tot 2004 was hij als classicus (graecus) werkzaam aan de Universiteit van Leiden. Hij is gespecialiseerd in het werk van de klassieke dichter Pindarus. Pfeijffers grote held is Lucebert. In 1998 won hij de C. Buddinghprijs voor zijn dichtbundel Van de vierkante man, die ook genomineerd was voor de VSB Poëzieprijs. In 2013 verscheen La Superba, een monument- in romanvorm - voor de stad Genua, Pfeijffer’s woonplaats. Hiermee won hij de Libris Literatuurprijs 2014. In maart 2016 verscheen Brieven uit Genua, een verzameling daadwerkelijk verstuurde brieven waarin de schrijver reflecteert op zijn bestaan als schrijver, op het schrijven zelf, op zijn jeugd in Rijswijk en zijn studententijd in Leiden, en op de gebeurtenissen in de wereld. Zijn meest recente roman, Grand Hotel Europa, verscheen in 2018.

Laatste bewerking door Anouk (Hebban Crew) op 16/09/2021
Auteursfoto: Keke Keukelaar
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Agenda

  Meer evenementen

Door lezers

De Leesclubassistent / Ilja Leonard Pfeijffer - Grand Hotel Europa
27 mei 2019
Prowisorio leest Manga / Wist je dat... (9)
10 juli 2016 8 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken