Monterosso Mon Amour

GitteSteurs 04 februari 2026
Carmen, een kinderloze vrouw van middelbare leeftijd, besluit een sprong in het diepe van haar verleden te wagen. Ze reist terug naar Monterosso in Italië, waar ze vroeger met haar ouders op vakantie ging. Ze had daar haar eerste kus met Antonio onder water. Zal ze die jongen terugvinden of komt ze voor een andere verassing te staan.

Dit is een mooi verhaal over het belang van verhalen. Ik ben aangenaam verrast door de schrijfstijl van Pfeiffer en ik wil nu nog meer van hem lezen. Ik vond het ook heel grappig dat hij zichzelf schaamteloos in het verhaal verwerkt heeft. Er waren ook subtiele verwijzingen naar Corona zonder dat het overheersend of depressief werd.

Het is enorm mooi geschreven en ik zou het zeker aanraden aan iedereen. Het is niet zo lang, dus het is op een namiddag of op een paar dagen uit te lezen.

Tropes: childhood love, holiday love
Trigger warnings: mention of drowning

Meer recensies van GitteSteurs

Hoe ver ga jij voor het huis van je dromen? Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.