Wat Wij Zagen
Wanneer Kayleigh in de financiële problemen raakt, solliciteert ze naar een baan als ‘content moderator’ voor een online platform waarvan ze de naam niet mag noemen. Haar taak: beoordelen welke aanstootgevende filmpjes, foto’s en tirades moeten worden verwijderd. Het werk is zwaar. Kayleigh en haar collega’s zien gruwelijke dingen voorbijkomen, en de richtlijnen van het platform zijn vaak onnavolgbaar.
Dit is een kort verhaal over een interessant, maar zwaar onderwerp. Ik vond het een mooi verhaal, maar ik zou het zeker niet aan iedereen aanraden. Ik vond het einde ook heel raar. Het stopte zo abrupt dat ik dacht dat ik een pagina miste of overgeslagen had.
Ik wil zeker meer lezen van deze auteur, maar als je dit verhaal wil lezen, bekijk zeker de trigger warnings en wees lief voor jezelf. De aanstootgevende acties gebeuren nooit met de hoofdpersonages zelf, maar ze worden soms wel met heel veel detail beschreven.
Trigger warnings: Antisemitism, Self harm, Violence, Animal Cruelty, Sexual assault, Sexual content, Suicide, Racism